Klimaatdiscussie op NU.nl zorgt voor ophef

Op de Android Play store zijn veel reviews met slechts één ster gewaardeerd, de reacties hierop komen veel terug op klimaatdiscussie. NU.nl lijkt zich vast te houden aan wetenschappelijk onderzoek die is gedaan onder enkele wetenschappers.

NU.nl Play store

De populaire nieuws medium NU.nl wordt door gebruikers massaal verwijderd, dit uit onvrede over de klimaatdiscussie. Er wordt via de Google Playstore massaal een één ster review gegeven dat NU.nl niet objectief is en andere gedachte censureert.

Klimaatdiscussie NU.nl

NU.nl heeft standaard antwoorden dat dit wordt gedaan om desinformatie te voorkomen en binnen de huisregels van NU.nl te behouden. Dit gaat er bij veel gebruikers niet in, veel gebruikers melden dat NU.nl niet objectief is en alleen linkse reacties toestaat.

Sinds het begin van NUjij hebben wij een aantal huisregels opgesteld. We willen voorkomen dat groepen mensen onwaarheden verspreiden over een bepaald onderwerp, dus ook in de reacties. De klimaatverandering is hier een voorbeeld van. Door onomstotelijk wetenschappelijk onderzoek is er bewijs dat de mens hier invloed op heeft. Ik hoop op je begrip.

Sanoma Media

Het is volgens NUjij gebruikers lastig een discussie te houden over klimaatverandering, alle reacties wat niet gelijk staat in het wetenschappelijk onderzoek wordt door NU.nl verwijderd om verspreiding van desinformatie te voorkomen.

Klimaatverandering onderzoek incompleet

Na enige online zoektocht over de klimaat verandering kom je uit op een bericht dat is gepubliceerd in 2013. In dit bericht wordt door de wetenschappers aangegeven dat ze verbeterd willen worden op het onderzoek en hierbij feedback zoeken. Dit alles lijkt op een onderzoek waarbij de wetenschappers zelf niet zeker zijn van hun berichtgeving, maar waar komt die 97% dan vandaan waar iedere politicus zich aan vast houdt?

Interessant artikel: ‘97% Of Climate Scientists Agree’ Is 100% Wrong

Robert Jensen potcast klimaatdiscussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *